Cardiologie

Cardiologia este o specialitate medicală care se ocupă de diagnosticul și tratamentul afecțiunilor inimii și ale vaselor de sânge. Principalele afecțiuni pe care le tratează sunt: cardiopatia, hipertensiunea arterială, aritmia, ateroscleroza, reumatismul articular acut, varicele, tromboza venoasă profundă etc.
cardiologie 123

Unele simptome pot ridica suspiciunea unei afectiuni cardiace. Vino la o consultație cardiologică la unul dintre medicii cardiologi de la iQ-Med Centrul Medical dacă observi simptomele de mai jos:

 • dureri în piept;
 • palpitații;
 • dificultăți de respirație
 • oboseală;
 • stare de slăbiciune;
 • amețeli;
 • tulburări de ritm cardiac;
 • inflamații în zona gleznelor, mâinilor și a abdomenului.

Dacă suferi de obezitate, diabet, hipercolesterolemie sau hipertensiune arterială, te confrunți cu un risc crescut al apariției bolillor cardiovasculare și este recomandat să vii la o consultație cardiologică.

Prevenție și diagnostic afecțiuni cardiologice

Bolile cardiovasculare pot fi asimptomatice sau au manifestări reduse în fazele incipiente. Dacă ai istoric familial de boli cardiovasculare, prezinți simptome tipice afecțiunilor cardiace sau ai un stil de viață care te predispune către patologia cardiacă, vino la consultul cardiologic preventiv.

O consultație cardiologică, împreună cu investigațiile cardiologice imagistice și analizele de laborator îți asigură un diagnostic sigur și precoce al bolilor cardiovasculare, precum: 

 boală coronariană acută/cronică;
 insuficiență cardiacă de cauze multiple;
 cardiomiopatiile și hipertensiunea arterială;
 tulburările de ritm cardiac (aritmii);
 tulburări de conducere;
 bolile valvulare;
 infarct miocardic;
 reducerea riscului cardiovascular;
 boala tromboembolică venoasă;
 boala arterială periferică;
 ateroscleroză sistemică;
 dislipidemii.

Servicii medicale cardiologie disponibile la Clinica IQ-Med

 

Consult cardiologic

Consultul cardiologic cuprinde anamneza, examenul obiectiv al aparatului cardiovascular și recomandări ulterioare. Electrocardiograma și ecocardiografia sunt investigațiile uzuale.

Ecografie

Ecografia folosește ultrasunetele, nu iradiază, și este o investigație de rutină în practica clinică curentă, pentru ca exclude sau confirma o multitudine de boli.

Holter tensiune arterială(TA)

Holter TA este un tip special de holter asemănător unui mic computer (conține un procesor și card memorie), un senzor și o pompă care măsoară tensiunea arterială la intervale presetate.

 

Index Gleznă Braț

Denumit prescurtat ABI în literatura de specialitate anglosaxona (Ankle Brachial Index). Este un raport între presiunea sistolică membru inferior și presiunea sistolică membru superior.

Monitorizare Holter EKG

Holter ECG monitor este un dispozitiv portabil care măsoară și înregistrează activitatea inimii (ECG) continuu timp de 24 până la 48 de ore sau mai mult, în funcție de tipul de monitorizare utilizat.

 • Dr. Nemeș Ancuța – Mariana

  Medic Specialist Cardiologie

Tarife

Prețurile afișate pe acest site pot fi oricând supuse modificărilor și pot să nu fie actualizate imediat. Vă rugăm să vă consultați cu recepția clinicii noastre pentru a afla prețurile cele mai recente și pentru a vă asigura că beneficiați de cele mai bune oferte.

Nr.

Actul Medical

Tarif (RON)

1

Consultație

200

2

Consultație cu EKG

250

3

Ecografie cardiacă

250

4

Pachet consultaţie+EKG+ecografie

400

5

EKG (înafara consultațiilor, fara interpretare)

70

6

Control

150

7

Monitorizare Holter Tensiune arteriala

200

8

Monitorizate holter EKG

250

 9

Referat medical

100

10

Adeverinta medicala

100

11

Ecografie Doppler arterial  membre inferioare

300

12

Ecografie Doppler venos membre inferioare

300

12

Ecografie Doppler arterial carotide

300

13

Ecografie Doppler arterial + venos membre inferioare

500